18 August 2024

Sigenergy- Framtidens energilösning

Sigenergy- Framtidens energilösning

Att investera i ett batteri till din solcellsanläggning är ett smart steg mot att maximera din självförsörjning av energi och minska dina elräkningar. Den produkt vi rekommenderar till våra kunder är från leverantören Sigenergy, som utvecklat ett AI-optimerat energilagringssystem med många funktioner i ett. Sigenstor hjälper dig att uppnå energioberoende med maximal effektivitet, besparingar och flexibilitet. Läs mer om batteriets fulla funktionalitet här: 

1. Anpassa Ditt Energisystem Efter Dina Behov

  • Integrerad växelriktare: Sigenstor har en integrerade växelriktaren- med denna får du batteri och växelriktare i ett integrerat system, och en överlägsen design där växelriktaren placeras ovan batterimodulerna.
  • Energilagring: Varje batterimodul har en kapacitet på 4 kW/8 kWh, med möjlighet att installera upp till 6 moduler för en total kapacitet på 24 kW/48 kWh. Med systemets skalbarhet kan vi anpassar dess storlek utefter dina behov. Och skulle dina behov förändras, kan man utöka systemet efterhand.
  • Elbilsladdare: Med Sigenergys elbilsladdare kan du enkelt ladda din elbil och integrera den i ditt energisystem. Elbilsladdaren finns som tillval.
  • Backup och Ö-drift: Säkerställ konstant strömförsörjning genom att driva hela ditt hem med SigenStor och dina solceller, även vid elavbrott. Denna funktionalitet finns som tillval.

2. Full överblick med AI

mySigen-appen erbjuder det ultimata verktyget för att hantera ditt energisystem. Designad för att ge dig total insyn så erbjuder appen realtidsövervakning, detaljerade diagram och avancerade funktioner. Du kan enkelt övervaka ditt batteris inverkan på energiförbrukningen, följa batteristatusen och granska din energianvändning dagligen, månadsvis och årligen. Drivkraften bakom appen är GPT-4, som säkerställer en smidig och intelligent användarupplevelse.

3. Säkerhet i Första Hand

Sinenergy prioriterar din trygghet med omfattande säkerhetsfunktioner för din SigenStor. Här är viktiga säkerhetsåtgärder som garanterar pålitlig och säker drift, både nu och i framtiden:

  • Isolerade Lager: Flera isolerade lager i både modulen och mellan battericellerna förhindrar elektriska kortslutningar och säkerställer stabil drift.
  • Internt Släckningssystem: Ett internt släckningssystem är designat för att hantera eventuella brandrisker och skydda din anläggning.
  • Säkerhetsventil: En säkerhetsventil vid ökat tryck i batteriet förhindrar farliga tryckuppbyggnader och säkerställer att batteriet fungerar inom säkra gränser.
  • Temperatursensorer: Sju temperatursensorer per batterimodul övervakar kontinuerligt temperaturen för att förhindra överhettning och säkerställa optimal prestanda.

Batteriets användningsområde:

Spara din producerade solel till när du behöver den

Med ett batterilager som SigenStor kan du lagra din producerade solel under dagen och använda den när det passar dig bäst, även på natten. När batteriet är fulladdat under soliga timmar, kommer ditt hus automatiskt att dra nytta av den lagrade energin när du väljer att använda den. Du kan även ställa in specifika tider på kvällen och natten, till exempel mellan 18.00-21.00, när din energiförbrukning är som högst. 


Effekttoppar: Hantera Din Energiförbrukning 

Effekttoppar uppstår när du använder mycket energi på morgonen och kvällen, vilket kan belasta elnätet. Genom att använda ett batterilager kan du minska dessa toppar, vilket inte bara avlastar elnätet utan även kan sänka dina elkostnader. Efter 2027 kommer svenska elnätsbolag att införa effektavgifter för högre energitoppar, så att kapa effekttoppar med ditt batterilager blir ett smart sätt att undvika extra kostnader.

Elprisarbitrage: Optimera Dina Energikostnader

Elprisarbitrage innebär att du utnyttjar skillnaderna i elpriser mellan dag och natt. Ladda ditt batteri när elpriserna är låga, exempelvis på natten, och använd den lagrade elen när priserna är högre. Detta sätt att använda ditt batteri kan maximera dess effektivitet och hjälpa dig att spara pengar jämfört med att endast förlita dig på direktanvändning av solenergi och köp från nätet.

Uppkoppling mot stödtjänst

  

 

Ett Sigenergy-batteri kan kopplas upp mot stödtjänst med Checkwatt, och på så vis bidrar till att framtidssäkra Sveriges elnät. När du väljer att låta Checkwatt styra ditt batteri får du en ersättning från Svenska Kraftnät, och du får full översyn över anläggningens prestation via Checkwatts egna app. Stödtjänst och övriga funktioner kan idag inte användas under samma dygn, utan krävs att man utför registrering/avregistrering till Checkwatt. Stödtjänst-funktionen kräver att du som kund väljer att lägga till en CM10-modul. 

Läs mer

Hur solceller stärker din hållbarhetsrapportering i enlighet med CSRD

Den europeiska marknaden ställer allt högre krav på hållbarhet och transparens, särskilt genom EU:s nya lagstiftning för företags hållbarhetsrapportering. Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), som trädde i kraft i januari 2023, är en central del i EU:s strategi för att skynda på övergången till en hållbar ekonomi. Genom detta direktiv måste fler företag än tidigare rapportera om sina hållbarhetsåtgärder och miljöpåverkan. Att investera i solceller kan vara en effektiv åtgärd för företag att både förbättra sin hållbarhetsprofil och uppnå positiva resultat i sin rapportering. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i hur solceller kan bidra till att stärka företagens hållbarhetsrapportering enligt CSRD och dess tillhörande European Sustainability Reporting Standards (ESRS), samt vilka andra fördelar en solcellsinstallation kan ge.

Komplettera din solcellsanläggning med ett batteri

Maximera värdet av din solcellsanläggning genom att komplettera med ett batteri. Ett batteri kopplat till solenergi kan i användas för att höja din egenanvändning, eller för att ansluta mot stödtjänst.

Uppdatering: Skattereduktion och stödtjänster vid batteriinstallation – det här gäller

Batterier som är kopplade till stödtjänster är nu godkända för grön teknik. Nytt ställningstagande publicerat ifrån Skatteverket. Genom att installera batterier som lagrar egenproducerad el kan hushållen minska sitt beroende av el från icke-förnybara källor. Därför anser Skatteverket att installationer av batterier som används för att lagra egenproducerad el, även om de delvis används för andra ändamål, fortfarande bör kvalificera för skattereduktion. Detta uppdaterade ställningstagande innebär att fler fastighetsägare kan kvalificera för skattereduktion för sina installationer av batterier, även om dessa används för att generera extra inkomster genom stödtjänster eller elprisarbitrage.

Välj Rätt Batteri för Din Solcellsanläggning: Viktiga Funktioner att Tänka På

För att få ut det mesta av din investering är det viktigt att välja ett batteri med rätt funktioner som passar dina behov. Här går vi igenom några av de viktigaste egenskaperna att tänka på när du väljer batteri för din solcellsanläggning.

Vill du veta mer?